Termékek Menü

hobbitechnikák

2011. 12. 09. 05:35:45

Ismeri Ön a quillinget? Ez a technika már nagyon régóta létezik, de most friss szellőként lengi be a hobbi világát. A feltekert és egymáshoz ragasztott papírcsíkokkal csodaszép dekorációkkal díszítheti otthonát. De ajándékként vagy csak a saját örömünkre is készíthetünk belőle apró dísztárgyakat, képeket, térbeli mobilokat is. A papírcsíkokat kedvünk szerint tekerhetjük, formázhatjuk, vághatjuk és ragaszthatjuk, csak a képzeletünk szabhat határt, viszont sokáig örömünket lelhetjük az elkészült művünkben. Jó szórakozást hozzá mindenkinek!

2011. 11. 27. 09:55:13
Mióta Magyarországon újra elterjedt a peddignád, újra reflektorfénybe került a vesszőfonás. A peddignád rugalmas könnyen megformálható alapanyag, tehát mindenkinek adott a lehetőség arra - legyen gyermek vagy felnőtt egyaránt -, hogy valami szépet alkosson. Az ünnepeket meghitté tehetjük saját készítésű Betlehemmel és koszorúkkal, amelyeket tetszés szerint díszíthetünk. Készíthetünk praktikus tárgyakat mint például fakanáltartó, fürdőszobapolc stb, melyekkel nem csak saját lakásunkat díszíthetjük, hanem ajándékként örömet is szerezhetünk vele. Az elkészítendő tárgyakat egységcsomagban megtalálja webáruházunkban a Naturál kategória Peddignád címszó alatt. Jó munkát kívánunk mindenkinek!
2011. 11. 27. 09:29:55
A karácsony igazi fénypontja a tündöklő karácsonyfa, amit igazán különlegessé tehetünk saját készítésű gyöngydíszekkel. A műanyag vagy hungarocellgömböket vonjuk be gyöngyfonattal. A különféle színekben kapható gyöngyök áttetszők és csillogók, így mindenki tetszése szerint készíthet karácsonyi gömböket. De készíthetünk karácsonyfa díszeket csupán gyöngy és drót segítségével is; szabadon engedve fantáziánkat csodaszép dolgokat alkothatunk.
2011. 10. 31. 07:27:38
Valószínűleg senki nem tud ellenállni az égő gyertya varázsának. Fiatalt, öreget egyaránt megbabonáz a csillogó gyertyafény. Égetjük azért, hogy hangulatosan teljen el az időnk, de akkor is gyertyát gyújtunk, ha az ünnepnek különös fényt akarunk adni. Gondoljunk csak az olyan családi ünnepekre mint az esküvő, keresztelő, áldozás, konfirmálás és születésnap, gyertyafény nélkül nem telhetnek el ezek az ünnepek sem. De az évenként visszatérő ünnepeink, mint a húsvét vagy karácsony is elképzelhetetlenek gyertyafény nélkül. A kereskedelemben kapható gyertyák sokszor nem felelnek meg az elképzeléseinknek, vagy nem illenek az asztaldekorációhoz. Milyen jó lenne ilyenkor, ha az ember tudna saját ízlése szerinti gyertyát készíteni. A viasz egy csodálatos anyag, amit nagyon sokféleképpen használhatunk. Könnyen alakítható, vágható, önthető és még sok más előnye van.Ha egy égő gyertya csöpögni kezd, mindig akad valaki, aki a lecsöpögő puha,meleg viasz után kap és az ujjaival sodorgatja, játszik vele….. Ne feledjük, a díszített gyertya mindig szép ajándék.
2011. 09. 14. 12:34:20

A gyöngyszövött karkötők készítése izgalmas ténykedés, hiszen egyfelől nem túl időigényes, másfelől a színek és minták ügyes megválasztásával egészen különleges darabokat készíthetünk.

2011. 09. 14. 12:32:50

Ezzel a technikával egyedi meghívókat, képeslapokat, levélpapírokat készíthetünk.